Urządzenia i Akcesoria
Tarta z ricottą i rabarbarem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
16 porcji
Składniki
Kruche ciasto
-
60 g cukru
-
70 g migdałów, w płatkach
-
130 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
180 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
1 szczypta soli
Nadzienie
-
600 g rabarbaru różowego, pokrojonego na 11-12 cm kawałki
-
150 g brązowego cukru
-
70 g wody
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
80 g cukru
-
5 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
-
400 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
1 jajko
-
migdały, w płatkach do posypania ciasta
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.6 g
Kalorie
1116.2 kJ /
266.6 kcal
Tłuszcz
12.9 g
Błonnik
2.4 g
Węglowodany
29.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® SEZONOWO
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto twarogowe z agrestem
50 min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1 godz.
Drożdżowa babka z bakaliami (à la Panettone)
2 godz. 15 min
Kruche ciasto z wiśniami
1 godz. 20 min
Clafoutis z rabarbarem
50 min
Sernik z rabarbarem
7 godz. 30 min
Paj (pie) z jeżynami
1 godz. 35 min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1 godz. 45 min
Ciasto piaskowe z jabłkami
1 godz. 10 min
Ciasto śliwkowe z polewą bezową
2 godz. 10 min
Zakręcone ciasto drożdżowe z jabłkami
1 godz. 15 min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 godz. 20 min