Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kruche ciasto
- 60 g cukru
- 70 g migdałów, w płatkach
- 130 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
- 180 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
Nadzienie
- 600 g rabarbaru, różowego, pokrojonego na 11-12 cm kawałki
- 150 g brązowego cukru
- 70 g wody
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- 80 g cukru
- 5 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
- 400 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 1 jajko
- migdały, w płatkach, do posypania ciasta
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1116.2 kJ / 266.6 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 29.8 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Francuski deser z truskawkami (millasson)
1h 15min
Clafoutis (wiśnie w cieście)
1h
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2h 20min
Clafoutis z rabarbarem
50min
Sernik z ricotty z dżemem figowym
5h 40min
Tarta z truskawkami, kremem śmietankowym i migdałami
2sa 50 dk
Włoska tarta z dżemem
2h 35min
Ciasto muffinowe z truskawkami i migdałową kruszonką
1h
Brownie z gruszkami
1h 15min
Szarlotka z jabłek i gruszek na orzechowym spodzie
1h 45min
Kruche ciasto z wiśniami
1 Std. 20 Min
Jogurtowy placek ze śliwkami
1 Std. 20 Min