Tarta z ricottą i rabarbarem
TM5 TM6

Tarta z ricottą i rabarbarem

4.3 (46 ocen)

Składniki

Kruche ciasto

  • 60 g cukru
  • 70 g migdałów, w płatkach
  • 130 g masła, zimnego, pokrojonego na kawałki
  • 180 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 szczypta soli

Nadzienie

  • 600 g rabarbaru, różowego, pokrojonego na 11-12 cm kawałki
  • 150 g brązowego cukru
  • 70 g wody
  • mąka pszenna, do oprószenia blatu
  • 80 g cukru
  • 5 g skórki z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
  • 400 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
  • 1 jajko
  • migdały, w płatkach, do posypania ciasta

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1116.2 kJ / 266.6 kcal
Białko
4.6 g
Węglowodany
29.8 g
Tłuszcz
12.9 g
Błonnik
2.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy