
Urządzenia i Akcesoria
Drożdżowe ślimaczki z twarogiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
24 porcje
Składniki
Nadzienie serowe
-
twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki500 g
-
jajko1
-
skrobi ziemniaczanej15 g
-
cukru70 g
-
rodzynek100 - 150 g
Ciasto
-
mąki pszennej600 g
-
cukru100 g
-
wody letniej300 g
-
jajko1
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki60 g
-
drożdży świeżych pokruszonych40 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM10 g
-
mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
Lukier
-
cukru200 g
-
białko1
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego4 - 5 kropli
-
soku z czerwonych buraków (patrz wskazówka)4 - 5 kropli
-
migdały, w płatkach (opcjonalnie) do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
221.9 kcal /
929.1 kJ
Białko
7.5 g
Tłuszcz
3.8 g
Węglowodany
39.8 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
20.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska