Drożdżowe ślimaczki z twarogiem

Drożdżowe ślimaczki z twarogiem

4.4 691 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
24 porcje

Składniki

Nadzienie serowe
  • twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
    500 g
  • jajko
    1
  • skrobi ziemniaczanej
    15 g
    15 g skrobi kukurydzianej
  • cukru
    70 g
  • rodzynek
    100 - 150 g
    100 - 150 g żurawiny, suszonej
Ciasto
  • mąki pszennej
    600 g
  • cukru
    100 g
  • wody letniej
    300 g
  • jajko
    1
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    60 g
    60 g oleju rzepakowego, miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • drożdży świeżych pokruszonych
    40 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    10 g
    20 g cukru wanilinowego
  • mąka pszenna ilość do oprószenia blatu
Lukier
  • cukru
    200 g
  • białko
    1
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    4 - 5 kropli
  • soku z czerwonych buraków (patrz wskazówka)
    4 - 5 kropli
  • migdały, w płatkach (opcjonalnie) do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 221.9 kcal / 929.1 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 3.8 g
Węglowodany 39.8 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 20.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...