Sałatka sycylijska z krewetkami

5.0 1 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 130 g czerwonej cebuli pokrojonej w 1-2 mm plastry
  • 20 - 25 g czerwonego octu winnego
  • 5 g natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 35 g oliwy z oliwek
  • ½ ząbka czosnku (opcjonalnie)
  • 25 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
    25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego, świeżo wyciśniętego
  • ⅔ łyżeczki soli morskiej
  • 1 szczypta pieprzu białego, mielonego
  • 270 g wody
  • 330 g krewetek, surowych, obranych oczyszczonych (ok. 650 g krewetek w pancerzach)
  • 1 - 1 ½ limonki ekologicznej, pokrojonej w 2-3 mm plastry
    1 cytryna, ekologiczna, pokrojona w 2-3 mm plastry
  • 130 g fenkułu pokrojonego w 1-2 mm plastry
  • 270 g pomidorków cherry przekrojonych na pół

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 17 g
Kalorie 785 kJ / 187 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...