Urządzenia i Akcesoria
Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 kawałki
Składniki
Kalafiorowy spód
-
25 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki25 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
300 g kalafiora pokrojonego na kawałki
-
500 g wrzącej wody
-
1 jajko
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
½ łyżeczki czosnku, mielonego
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Sos pomidorowy i dodatki
-
50 g sera mozzarella pokrojonego w 0,5 cm plastry
-
70 g kiełbasy pepperoni, pokrojonej w 0,5 cm plastry
-
25 - 30 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
90 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki cukru
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
12.9 g
Kalorie
941.5 kJ /
225 kcal
Tłuszcz
16.2 g
Węglowodany
7.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Nuggetsy z kalafiora w cieście z ciecierzycy
1h
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30min
Kotleciki rybne z makrelą wędzoną i komosą ryżową
1h 10min
Lasagne niskowęglowodanowa
1h 30min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40min
Pizza na spodzie z kalafiora
2h 45min
Mizza (pizza na mięsnym spodzie)
1h 55min
Flan z ricottą, szpinakiem i pistacjami
30min
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
50min
Frittata niskowęglowodanowa
40min
Gofry kukurydziane z salsą z awokado
1h
Pizza na spodzie z tuńczyka (low carb)
1h