Pizza kalafiorowa z kiełbasą pepperoni

4.5 2 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 kawałki

Składniki

Kalafiorowy spód
  • 25 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    25 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 300 g kalafiora pokrojonego na kawałki
  • 500 g wrzącej wody
  • 1 jajko
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki czosnku, mielonego
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Sos pomidorowy i dodatki
  • 50 g sera mozzarella pokrojonego w 0,5 cm plastry
  • 70 g kiełbasy pepperoni, pokrojonej w 0,5 cm plastry
  • 25 - 30 g cebuli przekrojonej na pół
  • ½ ząbek czosnku
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 90 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • ¼ łyżeczki cukru
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Białko 12.9 g
Kalorie 941.5 kJ / 225 kcal
Tłuszcz 16.2 g
Węglowodany 7.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...