Gofry kukurydziane z salsą z awokado
TM5 TM6

Gofry kukurydziane z salsą z awokado

4.5 (115 ocen)

Składniki

Salsa z awokado

  • 45 - 50 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
  • ½ czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 10 g kolendry, świeżej, tylko liście
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 300 - 350 g awokado, pokrojonego w 0,5 cm kostkę
  • 20 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Gofry kukurydziane

  • 3 jajka
  • 330 g mleka
  • 70 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 150 g mąki kukurydzianej
  • 100 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki cukru
  • ½ czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
910 kJ / 217 kcal
Białko
3.6 g
Węglowodany
19.1 g
Tłuszcz
14.9 g
Błonnik
1.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy