
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa z awokado
- 45 - 50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
- ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 10 g kolendry, świeżej tylko liście
- 40 g oliwy z oliwek
- 300 - 350 g awokado pokrojonego w 0,5 cm kostkę
- 20 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Gofry kukurydziane
- 3 jajka
- 330 g mleka
- 70 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
- 150 g mąki kukurydzianej
- 100 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 płaska łyżeczka soli
- ½ łyżeczki cukru
- ½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 217 kcal / 910 kJ
- Białko
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Węglowodany
- 19.1 g
- Błonnik
- 1.6 g