Gofry kukurydziane z salsą z awokado

Gofry kukurydziane z salsą z awokado

4.5 122 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
14 sztuk

Składniki

Salsa z awokado
  • czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    45 - 50 g
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    ½
  • kolendry, świeżej tylko liście
    10 g
  • oliwy z oliwek
    40 g
  • awokado pokrojonego w 0,5 cm kostkę
    300 - 350 g
  • soku z limonki świeżo wyciśniętego
    20 g
  • soli
    1 szczypta
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
Gofry kukurydziane
  • jajka
    3
  • mleka
    330 g
  • oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
    70 g
  • mąki kukurydzianej
    150 g
  • mąki pszennej
    100 g
  • proszku do pieczenia
    2 łyżeczki
  • soli
    1 płaska łyżeczka
  • cukru
    ½ łyżeczki
  • czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    ½

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 217 kcal / 910 kJ
Białko 3.6 g
Tłuszcz 14.9 g
Węglowodany 19.1 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...