
Urządzenia i Akcesoria
Gofry kukurydziane z salsą z awokado
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
14 sztuk
Składniki
Salsa z awokado
-
czerwonej cebuli przekrojonej na pół45 - 50 g
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki½
-
kolendry, świeżej tylko liście10 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
awokado pokrojonego w 0,5 cm kostkę300 - 350 g
-
soku z limonki świeżo wyciśniętego20 g
-
soli1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Gofry kukurydziane
-
jajka3
-
mleka330 g
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia70 g
-
mąki kukurydzianej150 g
-
mąki pszennej100 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
soli1 płaska łyżeczka
-
cukru½ łyżeczki
-
czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki½
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
217 kcal /
910 kJ
Białko
3.6 g
Tłuszcz
14.9 g
Węglowodany
19.1 g
Błonnik
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWE GOFRY
11 Przepisów
Polska
Polska