Urządzenia i Akcesoria
Gofry kukurydziane z salsą z awokado
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
14 sztuk
Składniki
Salsa z awokado
-
45 - 50 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
10 g kolendry, świeżej tylko liście
-
40 g oliwy z oliwek
-
300 - 350 g awokado pokrojonego w 0,5 cm kostkę
-
20 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Gofry kukurydziane
-
3 jajka
-
330 g mleka
-
70 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do smażenia
-
150 g mąki kukurydzianej
-
100 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 płaska łyżeczka soli
-
½ łyżeczki cukru
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
3.6 g
Kalorie
910 kJ /
217 kcal
Tłuszcz
14.9 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
19.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWE GOFRY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gofry na mące owsianej z bazyliowym twarożkiem
50 min
Placki z amarantusa i banana
55 min
Gofry owsiane
45 min
Gofry jaglano-bananowe
45 min
Tajskie naleśniki ryżowo-kokosowe
55 min
Wytrawne gofry gryczane z warzywami
1 godz. 40 min
Gofry jaglane z pastą z suszonych pomidorów i rukolą
50 min
Gofry bananowe z kremem czekoladowo-orzechowym
1 godz. 20 min
Gofry wegańskie z kokosową śmietanką
55 min
Placki jaglane z jabłkami
30 min
Gofry marchewkowe pełnoziarniste z serkiem cynamonowym
1 godz. 5 min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1 godz. 10 min