
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
-
oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia5 g
-
marchewki Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)180 g
-
cebuli przekrojonej na pół40 g
-
ząbka czosnku½
-
mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki150 g
-
jajka roztrzepanego½
-
bułki tartej10 g
-
oregano, suszonego¼ łyżeczki
-
bazylii, suszonej¼ łyżeczki
-
soli plus 1 szczypta¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
-
wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia500 g
-
czerwonego pesto (patrz wskazówka)1 łyżka
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
504.9 kcal /
2112.7 kJ
Białko
37.3 g
Tłuszcz
26.8 g
Węglowodany
30.3 g
Błonnik
6.9 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
1185.4 mg