Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM5)

Spaghetti z marchewki z pulpetami z indyka (TM5)

5.0 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja

Składniki

  • oleju plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    5 g
  • marchewki Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
    180 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    40 g
  • ząbka czosnku
    ½
  • mięsa z indyka, mielonego podzielonego na kawałki
    150 g
  • jajka roztrzepanego
    ½
  • bułki tartej
    10 g
  • oregano, suszonego
    ¼ łyżeczki
  • bazylii, suszonej
    ¼ łyżeczki
  • soli plus 1 szczypta
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
  • wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia
    500 g
  • czerwonego pesto (patrz wskazówka)
    1 łyżka
    1 łyżka pesto z bazylii, (patrz wskazówka)
  • natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, do posypania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 504.9 kcal / 2112.7 kJ
Białko 37.3 g
Tłuszcz 26.8 g
Węglowodany 30.3 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Sód 1185.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...