
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z sosem szparagowym (TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1200 g wody
-
500 g zielonych szparagów pokrojonych na 4 cm kawałki
-
320 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
1 ¼ - 1 ½ łyżeczki soli
-
2 ząbki czosnku
-
5 gałązek oregano, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
30 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki pieprzu, świeżo mielonego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
443 kcal /
1854.8 kJ
Białko
16.2 g
Tłuszcz
12.8 g
Węglowodany
69 g
Błonnik
4.2 g