Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z sosem szparagowym (TM7)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
1200 g wody
-
500 g zielonych szparagów pokrojonych na 4 cm kawałki
-
320 g makaronu, suchego, typu spaghetti
-
1 ¼ - 1 ½ łyżeczki soli
-
2 ząbki czosnku
-
5 gałązek oregano, świeżego tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
30 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki pieprzu, świeżo mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
16.2 g
Kalorie
1854.8 kJ /
443 kcal
Tłuszcz
12.8 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
69 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spaghetti z pesto z awokado i wegańskim „parmezanem”
25 min
Cytrynowe tiramisu z owocami jagodowymi
45 min
Spaghetti z cukinią z sosem pomidorowym i gorgonzolą (TM7)
40 min
Tofu w stylu japońskim, sos dyniowy, spiralizowane frytki
1 godz.
Wegańska sałatka Cezar
40 min
Makaron shirataki (konjac) z sosem orzechowo-szparagowym
45 min
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
45 min
Makaron z pesto z buraka (TM7)
25 min
Wegański sos boloński z zamiennikiem parmezanu
50 min
Sałatka z kaszą bulgur i pieczonymi warzywami
35 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 min
Żurek z rumienionym boczkiem
1 godz. 10 min