Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cytrusowo-porowym pesto (TM7)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
20 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g bazylii, świeżej tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
100 g pora tylko białej części, pokrojonego w 0,5 cm plastry
-
40 g oliwy z oliwek
-
skórka otarta z cytryn ekologicznej, bez białych błonek
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1200 g wody
-
350 g makaronu, suchego, typu spaghetti
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1070.6 mg
Białko
16.6 g
Kalorie
2018.6 kJ /
482.5 kcal
Tłuszcz
14.6 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
3.7 g
Węglowodany
70.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WŁOSKIE SMAKI
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM7)
1 godz.
Pistacjowa carbonara
40 min
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 min
Zupa krem i chipsy z batata (TM7, TM6)
35 min
Sałatka z nektarynką i malinowym dressingiem (TM6, TM7)
25 min
Frittata ze spiralizowanymi ziemniakami (TM6, TM7)
45 min
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 godz.
Papryki faszerowane szpinakiem z sosem miętowym
55 min
Steki kalafiorowe z purée fasolowym
25 min
Sałatka brokułowa z pesto z rukoli
30 min
Zupa krem z pomidorów z burratą (low carb)
20 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min