
Wersje kompatybilne
Crispy flatbread with halloumi & ribbon veggies (Thermomix® Spiralizer, TM5)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Flatbread
- 20 g extra virgin olive oil
- 150 g water
- 1 tsp white sugar
- 2 tsp dried instant yeast
- 300 g baker's flour
- ½ tsp salt
Topping
- 100 g beetroot trimmed, 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tip)
- 150 g zucchini trimmed, 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tip)
- 100 g carrot 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tip)
- 100 g sweet potato 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tip)
- 2 garlic cloves
- 20 g extra virgin olive oil
- 150 g red capsicum cut into slices (5 mm)
- 150 g crème fraîche
- 150 g haloumi or feta cheese
- 50 g walnut halves roughly chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 684.1 kcal / 2862 kJ
- Białko
- 19.7 g
- Tłuszcz
- 35.1 g
- Węglowodany
- 74 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Sód
- 713 mg