Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 garlic cloves
- 150 g brown onion, cut into quarters
- 40 g salted butter
- 20 g olive oil
- ½ tsp ground black pepper
- 800 g fresh brown mushrooms, cut into quarters
- ½ tsp salt
- bread of choice, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 837.7 kJ / 199.5 kcal
- Białko
- 6.6 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 426.9 mg
Alternatywne przepisy
Sautéed mushrooms (400 g)
20min
Sautéed eggplant (300 g)
25min
Chilli garlic prawns
10min
Sautéed zucchini (300 g)
15min
Garlic mushrooms
20min
Root vegetables with hazelnut pangrattato
40min
Three meat roulade
2 godz. 5 min
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1h 10min
Fennel, asparagus and camembert salad
30min
Asparagus and mushroom stir-fry
10min
Green beans with tomato and parsley
55min
Savoury potato and onion bake
1 godz. 30 min