Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizza base
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 120 g filtered water
- ½ tsp dried instant yeast
- 200 g wholemeal spelt flour
- ¼ tsp salt
- 2 tsp nigella seeds
Basil, avocado and hemp pesto
- 40 g fresh basil, leaves only (approx. 8 large sprigs)
- 30 g pine nuts
- 30 g walnuts
- 30 g hemp seeds (see Tips)
- 2 garlic cloves
- 1 avocado, flesh only
- ½ tsp salt
- 2 tbsp lemon juice
- 30 g extra virgin olive oil
Assembly
- 30 g broccoli, broken into small florets
- 4 - 5 marinated artichoke hearts, cut into halves
- 10 pitted green olives, cut into halves
- 1 spring onion/shallot, cut into thin slices
- 1 tbsp pine nuts
- 6 slices vegan mozzarella (approx. 40 g - see Tips)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
- extra virgin olive oil, for drizzling
- rocket, for garnishing
- micro herbs, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2667 kJ / 635 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 32.4 g
- Tłuszcz
- 46.6 g
- Błonnik
- 10.7 g
Alternatywne przepisy
Chickpea shawarma salad bowl
40 min
Chilli con tempeh
20min
Vegetarian chilli
35min
Freekeh and broad bean salad
2h 30 min
Sticky Sriracha tofu bowl
45min
Soba noodle and tofu salad
35min
Honey ginger tofu with greens
2h 25 min
Vegan walnut and black bean burger
4 godz. 40 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Citrus quinoa salad with miso ginger dressing
1 godz. 15 min
Kale, sprouts and red cabbage salad
4 godz. 35 min
Falafel with beetroot hommus
20min