The best egg salad open sandwich (Diabetes, TM6)

The best egg salad open sandwich (Diabetes, TM6)

4.5 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
4 portions

Składniki

  • eggs chilled
    6
  • water (to the 1L fill level)
  • celery trimmed and cut into quarters
    200 g
  • natural yoghurt high protein (see Tip)
    100 g
  • mayonnaise
    20 g
  • Dijon mustard
    20 g
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • baby pickled capers
    20 g
  • beetroot (approx. 2 small beetroot), peeled and cut into quarters
    200 g
  • red radishes (approx. 4)
    140 g
  • seeded wholemeal bread toasted (see Tip)
    4 slices
  • fresh baby spinach to serve
    240 g
  • fresh chives chopped
    2 tbsp
  • ground black pepper to season

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 475 kcal / 1982.5 kJ
Białko 22.8 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 35.8 g
Błonnik 7.8 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Sód 510 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...