Pasta with fennel and tomato sauce

Pasta with fennel and tomato sauce

4.3 61 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • vegetable oil
    20 g
  • fennel bulb trimmed and cut in slices (2-3 cm)
    400 g
  • fennel seeds
    1 tsp
  • brown onion cut into halves, then cut into thin slices (5 mm)
    60 g
  • canned chopped tomatoes
    400 g
  • tomato paste
    20 g
  • water
    1100 g
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • Vegetable stock paste (see Tip)
    ½ tsp
  • balsamic glaze
    ½ tsp
  • pine nuts
    30 g
  • dried penne pasta
    300 g
  • bocconcini drained and cut into halves
    125 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 9.2 mg
Białko 18.5 g
Kalorie 2078.6 kJ / 494.9 kcal
Tłuszcz 18.1 g
Błonnik 6.5 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Węglowodany 60.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...