Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g vegetable oil
- 400 g fennel bulb, trimmed and cut in slices (2-3 cm)
- 1 tsp fennel seeds
- 60 g brown onion, cut into halves, then cut into thin slices (5 mm)
- 400 g canned chopped tomatoes
- 20 g tomato paste
- 1100 g water
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- ½ tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- ½ tsp balsamic glaze
- 30 g pine nuts
- 300 g dried penne pasta
- 125 g bocconcini, drained and cut into halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2078.6 kJ / 494.9 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 60.5 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 9.2 mg
Alternatywne przepisy
Pesto spaghetti with roast pumpkin
50 min
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40 min
Pasta alla puttanesca
35 min
Summer tomato and gin pasta sauce
35 min
Lentil bolognese
30 min
Vegetarian chilli
35 min
Minestrone
40 min
Spiced lentil vegetable soup
1 godz. 30 min
Slow-cooked eggplant pasta sauce
5 Std. 40 Min
Pasta e fagioli
26 Std.
Vegetable lasagne
1h 35 min.
Chunky mixed vegetable soup
50 min