Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g vegetable oil
- 400 g fennel bulb, trimmed and cut in slices (2-3 cm)
- 1 tsp fennel seeds
- 60 g brown onion, cut into halves, then cut into thin slices (5 mm)
- 400 g canned chopped tomatoes
- 20 g tomato paste
- 1100 g water
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- ½ tsp Vegetable stock paste (see Tip)
- ½ tsp balsamic glaze
- 30 g pine nuts
- 300 g dried penne pasta
- 125 g bocconcini, drained and cut into halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2078.6 kJ / 494.9 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 60.5 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 9.2 mg
Alternatywne przepisy
Potato and green pea curry
50 min
Soba noodle mee goreng
40 Min
Vegetable chilli
50 min
Sautéed eggplant (300 g)
25min
Easy mac and cheese
40 Min
Raw zucchini bolognaise
15min
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40 Min
Cheat's cauliflower fried rice
35min
Vegetable curry with cauliflower couscous
45min
Ginger beef and sugar snap peas with rice
1hod. 45min
Slow-cooked eggplant pasta sauce
5h 40min
Steamed Chinese greens
30min