Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta cheese
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
Dumplings
- 100 g bread, stale or frozen, cut into pieces
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 2 sprigs fresh basil, leaves only
- 2 sprigs fresh oregano, leaves only
- 1 tsp sea salt
- olive oil, for greasing
Napoli sauce
- 1 brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 400 g canned diced tomatoes
- 300 g tomato passata
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g water
- 1 pinch ground black pepper
- Parmesan cheese, grated to serve
- fresh basil, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2419 kJ / 576 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 29.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1904.7 mg
Alternatywne przepisy
Caramelised fennel and ricotta tarts with Parmesan crisps
2 godz. 30 min
Arrabbiata sauce
20 min
Mushroom risotto
30 min
Basil pesto
10 min
Béchamel sauce
20 min
Minestrone
40 Min
Gozleme
1h 40 min
Tomato pasta sauce
40 Min
Pumpkin and ricotta cannelloni
1h 20 min
Ricotta gnocchi
2 godz.
Gnocchi
1h 40 min
Tzatziki dip
15min