Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta cheese
- 1500 g full cream milk
- 40 g white vinegar
Dumplings
- 100 g bread, stale or frozen, cut into pieces
- 100 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 2 sprigs fresh basil, leaves only
- 2 sprigs fresh oregano, leaves only
- 1 tsp sea salt
- olive oil, for greasing
Napoli sauce
- 1 brown onion, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 30 g olive oil
- 400 g canned diced tomatoes
- 300 g tomato passata
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 100 g water
- 1 pinch ground black pepper
- Parmesan cheese, grated to serve
- fresh basil, leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2419 kJ / 576 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 29.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1904.7 mg
Alternatywne przepisy
Cypriot grain salad
45min
Mushroom risotto
30min
Fresh pasta dough
1h
Gozleme
1h 40min
Flaky filo fingers
1h 30min
Sliders with walnut or sweet potato patties
2h 15min
Ricotta gnocchi
2h
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
26h 15 min
Pumpkin and ricotta cannelloni
1h 20min
Filo spinach slice
55min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1h 25min
Gnocchi
1h 40min