Urządzenia i Akcesoria
Chhole (chickpea curry) and rice
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
basmati rice200 g
-
chickpea (besan) flour20 g
-
ghee (see Tips)40 g
-
cumin seeds1 tsp
-
fennel seeds½ tsp
-
asafoetida (see Tips)1 pinch
-
red onion cut into quarters300 g
-
piece fresh ginger cut into pieces3 cm
-
garlic cloves3
-
water400 g
-
canned chopped tomatoes400 g
-
sea salt1 ½ tsp
-
Kashmiri chilli powder½ tsp
-
ground turmeric10 g
-
ground coriander1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
green mango powder (see Tips)1 tbsp
-
garam masala (see Tips)1 ½ tsp
-
canned chickpeas rinsed and drained (approx. 500 g after draining)800 g
-
lemon juice20 g
-
raisins to garnish (optional)2 tbsp
-
natural yoghurt to garnish
-
fresh long green chilli trimmed and cut into thin slices, to garnish1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1324.6 mg
Białko
14.7 g
Kalorie
1648.8 kJ /
392.5 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
14.2 g
Tłuszcz nasycony
6.8 g
Węglowodany
40.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Paneer makhani
45 min
Idli
15 godz. 40 min
Sambhar Masala
25 min
Palak paneer
45 min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Tarka dal
30 min
Paneer Makhani
1 godz.
Chhole (chickpea curry)
35 min
Tandoori Cauliflower with red lentil dahl and raita
1 godz.
Rasam
20 min
Vegetable Sambar
35 min
Layered Thai green vegetable curry and rice
45 min