
Wersje kompatybilne
Express pho soup with spiralized daikon (Thermomix® Spiralizer, TM5)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g daikon 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tip)
- 1 tsp stock paste
- 1 tsp sea salt
- 1500 g water
- 20 g piece fresh ginger sliced
- 2 star anise
- 3 g cinnamon quill
- 300 g beef fillet steak thinly sliced (approx. 1-2 mm)
- 10 g fish sauce
- 10 g fresh coriander leaves, thinly chopped (1-2 mm)
- 10 g spring onion/shallot thinly chopped (1-2 mm)
- ½ tsp fresh ground black pepper
- 1 lime cut into wedges, to serve
- 100 g fresh bean sprouts
- fresh chilli thinly sliced (1-2 mm)
- 4 tsp hoi sin sauce (optional)
- 2 tsp hot chilli sauce (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 250.3 kcal / 1047.4 kJ
- Białko
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Węglowodany
- 19.7 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Sód
- 928.8 mg