Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g chipotle chillies, dried, stems removed (see Tips)
- 20 g ancho chillies, dried, stems removed (see Tips)
- 20 g mulato chillies, dried, stems removed (see Tips)
- 1 pinch ground cumin
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch dried oregano
- 2 whole cloves
- 1 garlic clove
- 60 g brown onion, cut into halves
- 500 g fresh tomatoes, cut into halves
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 20 g olive oil
- 2 tsp apple cider vinegar
- 300 g water
- 1000 g beef chuck steak, cut into pieces (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2392.3 kJ / 569.6 kcal
- Białko
- 49.3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 511.4 mg
Alternatywne przepisy
Beef "Burgundy"
40 min
Beef stroganoff
35 min
Chicken pad thai
55 min
Beef goulash with dumplings
1 godz. 45 min
Chicken San Fernando
55 min
Lamb stew with couscous
2 godz. 10 min
Beef Burgundy
1 godz. 45 min
Beef spezzatino
1 godz. 45 min
Mexican chicken stew
40 min
Tomato basil chicken stew
35 min
Aromatic chicken pilaf
1h 20min
Hungarian goulash
1 godz. 30 min