Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g chipotle chillies, dried, stems removed (see Tips)
- 20 g ancho chillies, dried, stems removed (see Tips)
- 20 g mulato chillies, dried, stems removed (see Tips)
- 1 pinch ground cumin
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch dried oregano
- 2 whole cloves
- 1 garlic clove
- 60 g brown onion, cut into halves
- 500 g fresh tomatoes, cut into halves
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 20 g olive oil
- 2 tsp apple cider vinegar
- 300 g water
- 1000 g beef chuck steak, cut into pieces (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2392.3 kJ / 569.6 kcal
- Białko
- 49.3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.9 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 511.4 mg
Alternatywne przepisy
Beef stroganoff
35min
Aromatic chicken pilaf
1 Std. 20 Min
Layered lamb curry
1h
Chilli beef with lemon feta
30 min
Honey lime chicken supremes with Mango chutney
1 Std. 15 Min
Chicken, chorizo and chickpea stew
35min
Moroccan beef stew with Israeli couscous
40 min
Shepherd's pie with butter bean mash
1h
Chicken cacciatore
50min
Beef and pepper ragu
2 godz. 15 min
Hungarian goulash
1h 30min
Tomato basil chicken stew
35min