Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caribbean stew
-
800
g boneless lamb shoulder (see variation), cut into pieces (3-4 cm)
lub 800 g lamb meat for stew, boneless, cut into pieces (3-4 cm) - 50 g freshly squeezed orange juice (approx. 1 orange)
- 20 g freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
- 60 g Worcestershire sauce
- 3 garlic cloves
- 150 g brown onions, cut into halves
- 180 g celery stalks, cut into pieces
- 2 - 4 sprigs fresh coriander
- 2 - 3 pinches dried oregano
-
2
fresh bay leaves
lub 1 dried bay leaf - 1 - 1 ½ tsp ground cayenne pepper
- 25 g oil
-
20
g raw sugar
lub 20 g brown sugar - 50 g tomato paste
- 1 ½ tsp salt
- 450 g water
Steamed rice cups
- 160 g basmati rice
- 400 g water
- 4 pinches salt
-
4
tsp oil
lub 4 tsp unsalted butter, chilled
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2438 kJ / 581 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Butter chicken
55 min
Bolognaise sauce for two
20 min
Layered lamb curry
1h
Bolognese sauce
40 min
Shepherd's pie
55 min
Poached eggs
25 min
Mashed potatoes
40 min
Boiled eggs
20 min
Glazed chicken with hasselback pumpkin
1h 35 min.
Steamed carrot and zucchini tagliatelle
35 min
Curry lamb cutlets
1h
Guinness beef pies
2h 15min