
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ginger-sesame dressing
- 1 spring onion/shallot trimmed and cut into halves
- 4 cm piece fresh ginger peeled
- 1 garlic clove
- 1 - 2 fresh red chillies trimmed and deseeded, if preferred
- 4 pieces lime zest, no white pith, and juice
- 50 g soy sauce
- 1 tsp palm sugar (approx. 1 cm cube) (optional)
- 20 g rice wine vinegar
- 40 g hoi sin sauce
- 1 tsp sesame oil
- 20 g peanut oil
- ½ - 1 tsp salt to taste
Chicken
- 500 g water
- 500 g chicken tenderloins (see Tips)
- salt to season
- ground black pepper to season
Salad
- 100 g rice vermicelli noodles
- boiling water for soaking
- 170 g carrot peeled and cut into pieces (approx. 5 cm)
- ½ Chinese cabbage (wombok) cut into halves lengthways, then cut into thin slices crossways
- 2 spring onions/shallots trimmed and cut into thin slices on a diagonal
- 130 g red capsicum trimmed and cut into thin strips
- 70 g snow peas cut into thin strips
- 2 sprigs fresh mint leaves only
- 4 sprigs fresh coriander leaves only
- 2 tbsp roasted salted peanuts roughly chopped, for garnishing
- 1 tsp sesame seeds toasted (optional)
- 1 lime cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 367 kcal / 1541.8 kJ
- Białko
- 23 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Węglowodany
- 32 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Sód
- 1703.5 mg