Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g flat rice stick noodles (wide)
- boiling water, for soaking
- 2 tbsp peanut oil
- 4 garlic cloves
- 170 g brown onion, cut into quarters
- 50 g kecap manis
- 60 - 80 g hoi sin sauce
- 2 tbsp soy sauce
- 3 tsp lime juice
- 100 g carrot, cut into thin slices diagonally (3 mm)
- 12 stalks Chinese broccoli (gai lan), stalks trimmed and cut into thirds; leaves shredded and reserved
- oil spray, for greasing
- 3 eggs
- 2 tbsp full cream milk
- ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1173.1 kJ / 279.3 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 1528.7 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom and sun-dried tomato fettuccine
35 Min
Pork san choy bau
25min
Sweet potato pasta with burnt sage butter
30 Min
Pad Thai noodles with prawns
30 Min
Chicken pad thai
55min
Chilli chutney quesadillas
1 Std.
Crispy rice paper rolls
40min
Satay noodle salad
35 Min
Mexican stack
45min
Rendang curry
30 Min
Vegetable spring rolls
1h 10min
Soba noodle mee goreng
40min