Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g chorizo, cut into thin slices (approx. 5 mm)
- 120 g brown onion, cut into quarters
- 2 garlic cloves
- ½ tsp saffron threads
- 1 tbsp tomato paste
- 700 g water
- 200 g liquid fish stock (see Tips)
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 300 g Arborio rice
- 200 g skinless, boneless chicken thighs, cut into pieces (2-3 cm)
- 300 g fresh mussels, scrubbed and debearded
- 2 tsp olive oil
- 250 g peeled raw prawns, deveined
- 200 g frozen peas
- 60 g lemon juice
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only, finely chopped
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 1 lemon, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2229.7 kJ / 530.9 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 46.7 g
- Tłuszcz
- 18.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 1297.3 mg
Alternatywne przepisy
Salmon and fennel risotto
30min
Chicken and sweet corn soup
30min
White fish and lemon risotto
30min
Risotto with zucchini and prawns
1h 15min
Chorizo and squid stew (TM5)
5 Std. 30 Min
Quinoa crumbed fish with slaw
2h
Smoked salmon slice
2h 40min
Coq au vin blanc with polenta madeleines
1 Std. 45 Min
Pasta salad with trout and vegetables
45min
Crab linguine
30min
Rice salad
1 Std.
Chilli mussels with thyme and tomatoes
40 Min