![Zupa jarzynowa z pulpetami (z osłoną noża miksującego) Zupa jarzynowa z pulpetami (z osłoną noża miksującego)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9610AA53-8255-4176-A00C-D1BA66EFDC33/Derivates/d3a4e70c-2dcd-46a6-95bf-2fb5e3e01c84.jpg)
Wersje kompatybilne
Zupa jarzynowa z pulpetami (z osłoną noża miksującego)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cebula szalotka (20-30 g), przekrojona na pół
- 200 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego, podzielonego na kawałki
- 1 czubata łyżka bułki tartej
- ¾ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ¼ łyżeczki majeranku, suszonego
- ¼ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
- 800 g wody
- 150 g marchewki, pokrojonej w 5 mm półplastry
-
100
g korzenia selera, pokrojonego w 1 cm kostkę
lub 100 g korzenia pietruszki, pokrojonego w 1 cm kostkę -
2
łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone - 50 g pora, pokrojonego w 5 mm plastry
- natka pietruszki, świeża, posiekana, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1386.5 kJ / 331.4 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 24.3 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 1561.6 mg