Urządzenia i Akcesoria
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
500 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g migdałów, blanszowanych30 g migdałów prażonych, niesolonych
-
2 ząbki czosnku
-
60 g liści bazylii, świeżych plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
50 - 60 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
6 suszonych pomidorów, w oleju (ok. 40 g), odsączonych, pokrojonych w paski
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
677.4 mg
Białko
18.6 g
Kalorie
2276.8 kJ /
544.2 kcal
Tłuszcz
45.7 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Węglowodany
17.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 Min
Pieczone bataty z jajkiem sadzonym na parze
30 Min
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 Min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM5)
20 Min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM5)
30 Min
Sałatka z pieczoną dynią i kaszą pęczak (TM6, TM7)
45 Min
Spaghetti z cukinii w śmietanowym sosie z boczkiem (TM6, TM7)
40 Min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6, TM7)
45 Min
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6, TM7)
30 Min
Ryż ze szparagami, brokułami i pieczarkami
30 Min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 Min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6, TM7)
40 Min