Urządzenia i Akcesoria
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
boczku parzonego, wędzonego4 plastry
-
cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)800 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia1 szczypta
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki30 g
-
orzeszków piniowych10 g
-
ząbek czosnku1
-
liści bazylii, świeżych30 g
-
oliwy z oliwek40 g
-
jajka4
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
370.6 kcal /
1550.6 kJ
Białko
16.3 g
Tłuszcz
30.3 g
Węglowodany
7.8 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
8.5 g
Sód
429.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kąski marchewkowo-ziemniaczane (TM6)
30 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM6)
30 min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6)
1 godz.
Zupa krem i chipsy z batata (TM6)
35 min
Marynowane spiralizowane marchewki (TM5)
30 min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM5)
30 min
Spaghetti z cukinii z warzywnym sosem pomidorowym (TM6)
30 min
Spiralizowane jabłka z dressingiem truskawkowym (TM6)
15 min
Mini pizze na spodzie ze spiralizowanych warzyw (TM6)
45 min
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM6)
15 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6)
40 min
Waniliowe ciasto ze spiralizowanymi jabłkami (TM6)
1 godz. 20 min