
Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z cukinii w śmietanowym sosie z boczkiem (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)1000 g
-
cebuli przekrojonej pionowo na pół150 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia¼ łyżeczki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
kostek boczku150 g
-
oliwy z oliwek15 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
czosnku, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
masła1 łyżka
-
bazylia, świeża do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
464 kcal /
1941 kJ
Białko
16.9 g
Tłuszcz
37.8 g
Węglowodany
14.6 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
16.7 g
Sód
788.4 mg