
Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
roszponki50 g
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy200 g
-
marchewka Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojona na kawałki (patrz wskazówka)1
-
jabłko bez gniazd nasiennych, pokrojone w 4-5 cm ćwiartki (patrz wskazówka)1
-
czerwony burak podłużny, Ø 4-5 cm, pokrojony na kawałki (patrz wskazówka)1
-
ziaren sezamu, białego uprzednio uprażonych10 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
-
pasty tahini (patrz wskazówka)60 g
-
miodu10 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
ząbek czosnku1
-
soli2 szczypty
-
kminu rzymskiego, mielonego1 szczypta
-
jogurtu naturalnego120 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
286.8 kcal /
1200 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
16.8 g
Węglowodany
29.6 g
Błonnik
7.1 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Sód
241.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6)
25 min
Wielkanocne gniazdka z pastą jajeczną
1 godz.
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6)
1 godz.
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM5)
15 min
Ciasto serowe z batatami
2 godz.
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM6)
30 min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM6)
15 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6)
30 min
Placki ze spiralizowanych batatów (TM6)
55 min
Spaghetti z cukinii à la carbonara (TM6)
40 min
Zupa brokułowa z prażonymi migdałami
25 min
Makaron z cukinii z pesto i suszonymi pomidorami (TM6)
20 min