Zielone pancakes z tofu

Zielone pancakes z tofu

5.0 4 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
2 porcje

Składniki

  • 140 g malin, świeżych
  • 100 g borówek amerykańskich
  • 180 g tofu, średnio twardego pokrojonego na kawałki
  • 40 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 80 g mąki orkiszowej
  • 140 g napoju migdałowego (patrz wskazówka)
  • 2 łyżkę soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 2 łyżeczkę proszku do pieczenia
  • 40 g erytrytolu (patrz wskazówka)
    40 g ksylitolu, (patrz wskazówka)
  • olej do smażenia
  • 6 łyżek jogurtu sojowego (ok. 120 g)
    6 łyżek jogurtu kokosowego, (ok. 120 g)
  • 2 łyżki migdałów, w płatkach

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 454.8 mg
Białko 18.5 g
Kalorie 1519.8 kJ / 363.2 kcal
Tłuszcz 11.5 g
Błonnik 13 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 54.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...