Urządzenia i Akcesoria
Omlet à la leśny mech
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
1 porcja
Składniki
-
100 g banana, dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
40 g liści szpinaku baby, świeżych
-
1 jajko
-
50 g napoju roślinnego, np. migdałowego, owsianego (patrz wskazówka)50 g mleka
-
10 g miodu, płynnego
-
30 g mąki pszennej
-
olej do natłuszczenia
-
4 łyżki jogurtu greckiego (ok. 150 g)
-
1 - 2 łyżki pestek granatu do dekoracji
-
maliny, świeże do dekoracji
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
156.5 mg
Białko
19.8 g
Kalorie
1729 kJ /
413.2 kcal
Tłuszcz
7.3 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
70.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wrapy z cukinii z serkiem i szynką (low carb)
45 min
Jaglany koktajl z tahini
15 min
Kanapki z gofrów szpinakowych
45 min
Owsianka dyniowa
25 min
Malinowo-kakaowa gryczanka
35 min
Pełnoziarniste gofry z malinami
15 min
Pieczona owsianka z kremem pistacjowym i malinami
25 min
Pieczona owsianka czekoladowa z wiśniami
30 min
Pieczona owsianka à la szarlotka
45 min
Pełnoziarniste muffinki dyniowe z orzechami
1 godz. 5 min
Budyń jaglany z borówkami i masłem orzechowym
40 min
Owsiane syrniki z czekoladą (bez cukru)
15 min