Urządzenia i Akcesoria
Piersi z kaczki (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z kiszoną czerwoną kapustą i purée z selera
Składniki
Kiszona czerwona kapusta
-
600 g czerwonej kapusty bez twardych części, pokrojonej na 4 cm kawałki
-
20 g soli
-
400 g czerwonego wina, wytrawnego
-
100 g czerwonego octu winnego100 g octu sherry
-
2 szczypty sumaku
-
4 ziarna pieprzu czarnego
-
2 szczypty anyżu, mielonego
-
2 goździki
-
2 liście laurowe, suszone
Purée z selera
-
500 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
260 g mleka
-
260 g śmietany, 36% tłuszczu
-
10 g soli
Piersi z kaczki (sous-vide) i sos
-
1520 g wody
-
150 g soli
-
4 piersi z kaczki, ze skórą, bez kości (ok. 200 g każda)
-
1400 - 1500 g wody do całkowitego przykrycia worka
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
140 g soku z czerwonych buraków
-
120 g masła zimnego, pokrojonego w 2 cm kostkę
-
30 g skrobi ziemniaczanej30 g skrobi kukurydzianej
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 Std. 50 Min
Kokosowe bao z krewetkami
1 Std. 40 Min
Łosoś w chrupiącej panierce z warzywami i sosem śmietanowo-cytrynowym
1 Std.
Steki marynowane w kawie i sałatka z dressingiem owocowym
4 Std. 30 Min
Mule w sosie winno-porowym
25 Min
Comber jagnięcy z ratatouille, fasolką szparagową i gratin z ziemniaków
1 Std. 30 Min
Ośmiornica po portugalsku
1 Std. 30 Min
Zupa krem z brokułu z chrzanem i sezamem
45 Min
Marokańska jagnięcina z cytrynowym kuskusem
4 Std.
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1 Std. 25 Min
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 Std. 15 Min
Zupa Pho ze spiralizowaną rzodkwią (TM6, TM7)
50 Min