Urządzenia i Akcesoria
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM5)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
400 - 450 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
200 - 250 g batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
sól do oprószenia
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 3 łyżki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 gałązki bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
150 g pieczarek oczyszczonych, pokrojonych w plastry
-
1 łyżka pasty harissa
-
4 jajka
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
liście szpinaku, świeże do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
402.8 mg
Białko
9.1 g
Kalorie
1085.4 kJ /
259.4 kcal
Tłuszcz
17.2 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
17.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM6, TM7)
45 min
Pieczone warzywa z kozim serem i pesto (TM6, TM7)
1 godz.
Kofty z indyka z sosem tahini
30 min
Jogurt z sosem owocowym i spiralizowanym jabłkiem (TM5)
15 min
Gofry dyniowe na mące ryżowej
40 min
„Serowa” zapiekanka makaronowa z wegańskimi klopsikami
1 godz. 30 min
Torcik lodowy Gemma z jagodami i mascarpone
31 godz.
„Risotto” z pestek słonecznika z czosnkiem niedźwiedzim
13 godz. 40 min
Warzywa pod migdałową kruszonką
1 godz.
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Zapiekanka z mieloną wołowiną i kalafiorem
1 godz.
Wrap z serka wiejskiego z kurczakiem i warzywami (low carb)
40 min