Urządzenia i Akcesoria
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM5)
Składniki
-
400 - 450 g cukinii Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
200 - 250 g batatów podłużnych, Ø 4-5 cm, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
sól do oprószenia
-
10 g oliwy z oliwek plus dodatkowo 3 łyżki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 gałązki bazylii, świeżej tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
150 g pieczarek oczyszczonych, pokrojonych w plastry
-
1 łyżka pasty harissa
-
4 jajka
-
pieprz czarny, mielony do oprószenia
-
liście szpinaku, świeże do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pizza z makaronu spaghetti (TM7)
1 godz. 10 min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM6, TM7)
25 min
Spiralizowana sałatka z wołowiną (TM6, TM7)
35 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6, TM7)
20 min
Comber jagnięcy z ratatouille, fasolką szparagową i gratin z ziemniaków
1 godz. 30 min
Sałatka z burakiem i ciecierzycą z dressingiem tahini (TM6, TM7)
30 min
Chrupiący placek ze spiralizowanymi warzywami i serem halloumi (TM6, TM7)
1 godz. 10 min
Gniazdka ze spiralizowanych warzyw z duszonymi pieczarkami (TM6, TM7)
1 godz.
Posypka z pestek dyni (zero waste)
40 min
Sałatka ze spiralizowanych jabłek z cytrusowym dressingiem (TM6, TM7)
15 min
Spiralizowane gruszki na kremie czekoladowym (TM6, TM7)
30 min
Spaghetti z cukinii z sosem bolognese (TM6, TM7)
40 min