
Urządzenia i Akcesoria
Pizza z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami włoskimi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750350 g
-
wody210 g
-
drożdży świeżych pokruszonych5 g
-
cukru1 łyżeczka
-
soli1 łyżeczka
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
-
sera mozzarella odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego w 7-8 mm plastry200 g
-
sera z niebieską pleśnią pokrojonego na 2 cm kawałki150 g
-
chudego boczku, wędzonego, w plastrach pokrojonego na 3-4 cm kawałki30 - 50 g
-
orzechów włoskich, łuskanych grubo posiekanych35 g
-
gruszki np. Williams, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ósemki2
-
miodu2 łyżki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 - 2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
676 kcal /
2828.3 kJ
Białko
22 g
Tłuszcz
21.5 g
Węglowodany
103 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Sód
534.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER I/2023
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pizza bianca z dynią i boczkiem
1 godz.
Tosty z serem i grzybami
2 godz. 10 min
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6)
1 godz. 20 min
Tartaletki z nektarynkami i kremem cytrynowym z mascarpone (TM6)
1 godz. 50 min
Pizza turecka Lahmacun
1 godz. 20 min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM5)
55 min
Sałatka z kaszą gryczaną i pieczonym kozim serem
50 min
Gazpacho morelowo-pomidorowe
1 godz. 15 min
Zupa piwna z cheddarem i brie oraz orzechową kruszonką cynamonową
1 godz.
Pizza bianca z długodojrzewającą szynką i pomidorkami
1 godz. 30 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 godz.
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1 godz. 20 min