Urządzenia i Akcesoria
Pizza z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami włoskimi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
6 porcji
Składniki
-
350 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750
-
210 g wody
-
½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)5 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka soli
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
-
200 g sera mozzarella odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego w 7-8 mm plastry
-
150 g sera z niebieską pleśnią pokrojonego na 2 cm kawałki
-
30 - 50 g chudego boczku, wędzonego, w plastrach pokrojonego na 3-4 cm kawałki
-
35 g orzechów włoskich, łuskanych grubo posiekanych
-
2 gruszki np. Williams, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ósemki
-
2 łyżki miodu
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
534.7 mg
Białko
22 g
Kalorie
2828.3 kJ /
676 kcal
Tłuszcz
21.5 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
10.2 g
Węglowodany
103 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER I/2023
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mini galette z krojonymi warzywami i serem sałatkowym (TM6)
1h 50min
Tartaletki z nektarynkami i kremem cytrynowym z mascarpone (TM6, TM7)
1h 50min
Chrupiący placek z cebulą (flammkuchen) (TM6, TM7)
1h
Bakłażanowe roladki z szynką parmeńską
50min
Pizza bianca z długodojrzewającą szynką i pomidorkami
1h 30min
Tarta z serem pleśniowym
1h 35min
Pizza bianca z dynią i boczkiem
1h
Ciasto Stollen o smaku grzanego wina
2h 45min
Lasagne z grzybami
2h 20min
Kalafiorowy podpłomyk z serkiem kremowym, cebulą, bakłażanem i boczkiem
1h 20min
Polędwica wieprzowa à la Wellington z szampańskim sosem
1h 15min
Tarta z gruszkami i serem brie
1h 25min