Pizza z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami włoskimi

Pizza z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami włoskimi

4.6 132 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
6 porcji

Składniki

  • mąki pszennej chlebowej typu 650-750
    350 g
  • wody
    210 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    5 g
    ½ łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • cukru
    1 łyżeczka
  • soli
    1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia
  • sera mozzarella odsączonego z solanki na papierowych ręcznikach, pokrojonego w 7-8 mm plastry
    200 g
  • sera z niebieską pleśnią pokrojonego na 2 cm kawałki
    150 g
  • chudego boczku, wędzonego, w plastrach pokrojonego na 3-4 cm kawałki
    30 - 50 g
  • orzechów włoskich, łuskanych grubo posiekanych
    35 g
  • gruszki np. Williams, bez gniazd nasiennych, pokrojone w ósemki
    2
  • miodu
    2 łyżki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 - 2 szczypty

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 676 kcal / 2828.3 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 21.5 g
Węglowodany 103 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 10.2 g
Sód 534.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...