Pieczone pomidorki w zalewie miodowo-rozmarynowej

Pieczone pomidorki w zalewie miodowo-rozmarynowej

4.5 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
5 słoików

Składniki

  • 50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 600 g pomidorków koktajlowych różnokolorowych, przekrojonych na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łodyżki rozmarynu, świeżego tylko liście
  • 25 g miodu
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 130.3 kcal / 545.3 kJ
Białko 1.3 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 9.8 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 472.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...