
Urządzenia i Akcesoria
Pieczone pomidorki w zalewie miodowo-rozmarynowej
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
5 słoików
Składniki
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
600 g pomidorków koktajlowych różnokolorowych, przekrojonych na pół
-
2 ząbki czosnku
-
3 łodyżki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
25 g miodu
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
130.3 kcal /
545.3 kJ
Białko
1.3 g
Tłuszcz
10.3 g
Węglowodany
9.8 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Sód
472.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ogórki po azjatycku (TM6)
1 godz. 30 min
Świąteczny poncz
15 min
Śródziemnomorskie masło
10 min
Zapiekanka z ziemniaków i batatów (TM6)
1 godz.
Sól ziołowo-cytrynowa
1 godz.
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40 min
Indyjski ryż z kuminem
25 min
Hummus z gremolatą z cukinii i serem feta
45 min
Dip z zielonymi oliwkami
10 min
Chleb turecki z rodzynkami (żulik)
3 godz. 40 min
Makaron z pesto z buraka (TM7)
25 min
Kanapki z pastą z fasoli
5 min