Pieczone pomidorki w zalewie miodowo-rozmarynowej
TM5 TM6

Pieczone pomidorki w zalewie miodowo-rozmarynowej

4.7 (3 oceny)

Składniki

  • 50 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 600 g pomidorków koktajlowych, różnokolorowych, przekrojonych na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łodyżki rozmarynu, świeżego, tylko liście
  • 25 g miodu
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
545.3 kJ / 130.3 kcal
Białko
1.3 g
Węglowodany
9.8 g
Tłuszcz
10.3 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Błonnik
1.8 g
Sód
472.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy