Urządzenia i Akcesoria
Pieczone pomidorki w zalewie miodowo-rozmarynowej
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
5 słoików
Składniki
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
600 g pomidorków koktajlowych różnokolorowych, przekrojonych na pół
-
2 ząbki czosnku
-
3 łodyżki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
25 g miodu
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
472.3 mg
Białko
1.3 g
Kalorie
545.3 kJ /
130.3 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
9.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Krem pomarańczowy z białej czekolady i pistacji
45 min
Marynowane spiralizowane marchewki (TM6, TM7)
30 min
Wolno gotowana w coli szarpana wieprzowina (z osłoną noża miksującego)
6 godz. 30 min
Likier z czarnych porzeczek
25 min
Cukier malinowy
5 min
Pikantne pieczone orzechy nerkowca
30 min
Chutney z czerwonej cebuli i jeżyn
6 godz. 50 min
Jabłka w syropie (do ciast i deserów)
45 min
Chleb turecki z rodzynkami (żulik)
3 godz. 40 min
Konfitura z boczku i cebuli
25 min
Sos duński
15 min
Dip z zielonymi oliwkami
10 min