Urządzenia i Akcesoria
Pieczone pomidorki w zalewie miodowo-rozmarynowej
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
5 słoików
Składniki
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
600 g pomidorków koktajlowych różnokolorowych, przekrojonych na pół
-
2 ząbki czosnku
-
3 łodyżki rozmarynu, świeżego tylko liście
-
25 g miodu
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
472.3 mg
Białko
1.3 g
Kalorie
545.3 kJ /
130.3 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
9.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Limoncello spritz
10 min
Wrapy z pastą z groszku i fety i pomidorkami
10 min
Sos Reuben
10 min
Tureckie delicje (Lokum)
26 godz. 50 min
Konfitura z boczku i cebuli
25 min
Kanapki z sałatką z wędzonym łososiem
20 min
Śródziemnomorskie masło
10 min
Pasta z pieczonej papryki i orzechów
40 min
Pizza rzymska
24 godz.
Gruszki pod kruszonką
35 min
Sos ranczerski
2 godz. 15 min
Twarożek ziołowy
10 min