Pieczone pomidorki w zalewie miodowo-rozmarynowej

Pieczone pomidorki w zalewie miodowo-rozmarynowej

4.5 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
5 słoików

Składniki

  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    50 g
  • pomidorków koktajlowych różnokolorowych, przekrojonych na pół
    600 g
  • ząbki czosnku
    2
  • rozmarynu, świeżego tylko liście
    3 łodyżki
  • miodu
    25 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 130.3 kcal / 545.3 kJ
Białko 1.3 g
Tłuszcz 10.3 g
Węglowodany 9.8 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 472.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...