Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g czarnych oliwek, bez pestek
- 30 g kaparów, konserwowych, odsączonych
- 5 filetów z anchois, w oleju, odsączonych (opcjonalnie)
- 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 1 szczypta soli
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2351.4 kJ / 562 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 1.3 g
- Tłuszcz
- 62.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 38.4 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 677 mg
Alternatywne przepisy
Dip curry z daktylami
5min
Pasta marchewkowa
15min
Feta ubijana z mascarpone z sosem miodowym
20 min
Dip z zielonymi oliwkami
10 Min
Twarożek ziołowy
10 Min
Chrupiąca posypka z chili (Chilli crunch) (TM6)
25 min
Szparagi w tempurze z serowym fondue
45 min
Kiszone marchewki (TM6)
72 Std. 40 Min
Jabłkowe millefeuille z roszponką i orzechami
15min
Mus z wątróbki z konfiturą wiśniową
45 min
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM6)
20 min
Chłodnik arbuzowy
1h 15min