Galette pomme-caramel au beurre salé

Galette pomme-caramel au beurre salé

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
4 parts

Składniki

La pâte feuilletée
  • 150 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 150 g de beurre préalablement congelé en morceaux
  • 1 pincée de sel
  • 75 g d'eau
La compote de pommes
  • 200 g de pommes épluchées et coupées en morceaux
  • 30 g de caramel au beurre salé (voir "Conseil(s)")
La dorure et le montage
  • 1 petit œuf
  • 1 pincée de sel
  • farine de blé pour le plan de travail

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 5.3 g
Kalorie 1986 kJ / 476 kcal
Tłuszcz 33.1 g
Węglowodany 38.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...