Galette des rois à la crème d'amande

Galette des rois à la crème d'amande

4.5 473 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
10 parts

Składniki

La pâte feuilletée
  • 300 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 300 g de beurre préalablement congelé à plat en morceaux
  • 2 pincées de sel
  • 150 g d'eau
La frangipane
  • 130 g de sucre en poudre
  • 100 g beurre doux
  • 30 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 130 g d'amandes en poudre
  • ½ c. à café d'extrait naturel d'amande (opcjonalnie)
  • 2 œufs
La dorure et le montage
  • 1 œuf
  • 1 pincée de sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 7.5 g
Kalorie 2342 kJ / 563 kcal
Tłuszcz 43.3 g
Węglowodany 35.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...