Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 300 g de beurre, préalablement congelé à plat en morceaux
- 2 pincées de sel
- 150 g d'eau
La frangipane
- 130 g de sucre en poudre
- 100 g beurre doux
- 30 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 130 g d'amandes en poudre
- ½ c. à café d'extrait naturel d'amande (opcjonalnie)
- 2 œufs
La dorure et le montage
- 1 œuf
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2342 kJ / 563 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 35.4 g
- Tłuszcz
- 43.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Napolitain
73 Std. 40 Min
Bûche express au praliné
45min
Minibûche cerise amarena
40min
Crème pâtissière
15min
Galette des Rois à la frangipane
2h
Le drômois
12óra 45p
Gâteau de Pâques
13h
Galette à la crème d'amande
1h 20 min
Pain au lait façon chinois (Plaisir)
2h
Bûche aux épices façon tatin
1h 15 min
Amandine aux abricots
1h 30min
Crème d'amande
10 min