Galette des rois à la crème d'amande

Galette des rois à la crème d'amande

4.5 473 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
10 parts

Składniki

La pâte feuilletée
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    300 g
  • de beurre préalablement congelé à plat en morceaux
    300 g
  • de sel
    2 pincées
  • d'eau
    150 g
La frangipane
  • de sucre en poudre
    130 g
  • beurre doux
    100 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    30 g
  • d'amandes en poudre
    130 g
  • d'extrait naturel d'amande (opcjonalnie)
    ½ c. à café
  • œufs
    2
La dorure et le montage
  • œuf
    1
  • de sel
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 563 kcal / 2342 kJ
Białko 7.5 g
Tłuszcz 43.3 g
Węglowodany 35.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...