Galette tout chocolat

3.9 19 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
8 parts

Składniki

La pâte feuilletée
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    300 g
  • de cacao en poudre
    50 g
  • de beurre préalablement congelé en morceaux
    300 g
  • de sel
    2 pincées
  • d'eau
    150 g
La ganache au chocolat
  • de chocolat noir 50% de cacao détaillé en morceaux
    200 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    200 g
  • de sucre en poudre
    90 g
  • jaunes d'œufs
    2
  • œuf entier
    1
La dorure et le montage
  • œuf entier
    1
  • de sel
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 730.9 kcal / 3057.9 kJ
Białko 10.3 g
Tłuszcz 53.8 g
Węglowodany 55.9 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 32.5 g
Sód 99.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...