![Bûche aux épices façon tatin Bûche aux épices façon tatin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BAB9B48D-FFD7-44A0-BA78-1A58DB03911B/Derivates/5A341933-11E1-4AC3-959E-AA12A21EBEE7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 4 œufs
- 120 g de sucre roux
- 70 g de farine de blé
- 30 g de fécule de maïs
- 1 c. à café d'épices à pain d'épices
La garniture
- 4 pommes (450 g)
- 850 g de pommes
- 70 g de sucre roux
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
Le sirop
- 100 g de sirop d'érable
- 100 g d'eau
- 2 c. à soupe de calvados
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1402 kJ / 331 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche meringuée au citron
1h 15min
Bûche chocolat-cassis
1sa 45 dk
Pain d'épices
1h 15min
Bûche aux marrons
1h 40min
Minibûche cerise amarena
40 min
Bûche glacée chocolat mandarine
5h 45min
Bûche tout chocolat
7h 20min
Bûche chocolat-orange
3h 45min
Bûche pain d'épices, mousse clémentine
13 Std.
Bûche soyeuse enneigée
4sa 35 dk
Bûche de Noël façon forêt-noire
2 Std. 30 Min
Bavarois poire-chocolat
14 godz. 30 min