Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 4 œufs
- 120 g de sucre roux
- 70 g de farine de blé
- 30 g de fécule de maïs
- 1 c. à café d'épices à pain d'épices
La garniture
- 4 pommes (450 g)
- 850 g de pommes
- 70 g de sucre roux
- 40 g de beurre, coupé en morceaux
Le sirop
- 100 g de sirop d'érable
- 100 g d'eau
- 2 c. à soupe de calvados
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1402 kJ / 331 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûche meringuée au citron
1 Std. 15 Min
Bûche glacée chocolat mandarine
5 godz. 45 min
Galette des rois à la crème d'amande
1 Std. 15 Min
Bûche glacée litchi, griotte et pistache
12h
Minibûche cerise amarena
40 Min
Galette des Rois pistache griotte
1 Std. 20 Min
Bûche glacée exotique
3h 30min
Bûche chocolat-orange
3h 45min
Bûche chocolat-cassis
1 Std. 45 Min
Bûche tout chocolat
7 Std. 20 Min
Bûche pain d'épices, mousse clémentine
13h
Royal à la mousse de cassis
8 godz. 30 min