Galette à l'ananas et au rhum

Galette à l'ananas et au rhum

3.5 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 parts

Składniki

La pâte feuilletée
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    300 g
  • de beurre préalablement congelé en morceaux
    300 g
  • de sel
    2 pincées
  • d'eau
    150 g
La garniture
  • d'amandes décortiquées
    60 g
  • ananas frais coupé en morceaux
    600 g
  • de cassonade
    150 g
  • de rhum
    50 g
  • de fécule de maïs
    40 g
La dorure et le montage
  • œuf
    1
  • de sel
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 795 kcal / 3322 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 48.7 g
Węglowodany 78 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...