Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron vert non traité
- 50 g de sucre en poudre
- 150 g d'ananas frais, coupé en cubes
- 250 g de clémentines (4-6 clémentines), pelées à vif
- 50 g de rhum
- 50 g de sirop de sucre de canne
- 1 étoile de badiane
- 1 bâton de cannelle
- 1 gousse de vanille, fendue en deux dans la longueur
- 1 bouteille de vin mousseux, brut ou demi-sec, type Champagne
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 421 kJ / 101 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 0 g
Alternatywne przepisy
Roulé de saumon et pamplemousse, crème ciboulette
2u. 45min
Punch pétillant à la clémentine et à la grenade
20 Min
Rhum arrangé aux fruits de la Passion
48u.
Cocktail Spritz aux agrumes
12h
Cocktail fruité à la bière blanche
10min
Vin blanc chaud
12h 25min
Cuillères de langoustine au cognac
35min
Filet mignon séché aux herbes de Provence
480h 20min
Sangria blanche aux agrumes
10min
Punch réunionnais
15 Min
Vin chaud alsacien de Noël
40min
Tartinade de chorizo
5 dk