Bûche pomme-caramel au beurre salé

4.0 504 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
10 parts

Składniki

Le caramel au beurre salé
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuilles), et un récipient d'eau froide
    3
  • de sucre en poudre
    100 g
  • d'eau
    30 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    250 g
  • de beurre demi-sel
    20 g
  • de fleur de sel
    1 pincée
  • de mascarpone
    50 g
Les pommes caramélisées
  • de beurre
    50 g
  • de cassonade
    50 g
  • de pommes coupées en morceaux
    200 g
La mousse aux pommes
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuilles), et un récipient d'eau froide
    3
  • de compote de pommes
    400 g
  • de crème liquide 35% m.g.
    150 g
  • de mascarpone
    50 g
La base speculoos
  • de beurre
    40 g
  • de biscuits speculoos
    120 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 427.4 kcal / 1781.8 kJ
Białko 3.2 g
Tłuszcz 28.8 g
Węglowodany 38.6 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...