Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 uova
- 60 g di pancetta di maiale affumicata, a cubetti
- 10 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 600 g di patate, pelate e a rondelle (1 cm)
- 200 g di latte
- 150 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 30 g di burro a pezzi
- 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1531 kJ / 366 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 27.4 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Uova alla piemontese
45 min
Wurstel e patate speziate
1h 5 min
Wurstel panati (senza glutine)
30 min
Gratin di patate
50 min
Uova fiamminghe al vapore
45 min
Insalata di patate alla greca
1h
Mezzelune di zucchine e uova con salsa piccante
40 min
Insalata di patate e verdure con pollo
1h 15 min
Straccetti di pollo alla maionese verde
35 min
Cestini di patate e uova tartufati
1h
Pasticcio di pollo e patate dolci
Brak ocen
Patate con salsa allo yogurt
45 min