Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 uova
- 60 g di pancetta di maiale affumicata, a cubetti
- 10 foglie di basilico fresco, lavate ed asciugate
- 600 g di patate, pelate e a rondelle (1 cm)
- 200 g di latte
- 150 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 30 g di burro a pezzi
- 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1531 kJ / 366 kcal
- Białko
- 18.7 g
- Węglowodany
- 27.4 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Frittata autunnale
1óra 15p
Uova all'occhio di bue cotte a vapore
15 min.
Rollè di tacchino con trittico di salumi e salsa ai funghi
50min
Tortino di uova e quartirolo con spinaci
40 min
Uova in tazza su strati di verdura
45 min
Burro bianco allo champagne
Brak ocen
Vellutata di pomodoro (Bimby Friend)
40 min
Bocconcini di pollo al Varoma con friggione bolognese
1h 20min
Lasagne di pane raffermo
1j 45 menit
Uova alla greca
40 min
Purè di patate e barbabietola
50min
Petto di pollo con crema di zucchine
40 min