Tagliolini allo zafferano con mazzancolle e pistacchi

Tagliolini allo zafferano con mazzancolle e pistacchi

4.9 186 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porzioni

Składniki

Tagliolini
  • 200 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 2 uova (da 60 g)
  • 1 bustina di zafferano in polvere
Pesto di pistacchi
  • 30 g di pistacchi al naturale sgusciati
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 30 g di pomodori secchi
  • 6 foglie di basilico fresche
  • 80 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino rosso secco
  • 12 code di mazzancolle sgusciate (120 g circa)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 16.9 g
Kalorie 1290.8 kJ / 494.2 kcal
Tłuszcz 27.8 g
Węglowodany 44.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...