Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cipolla in quarti (50 g circa)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
- 500 g di verza a listarelle sottili
- 1 cucchiaio di aceto di vino bianco
- 30 g di vino bianco
- 1 pizzico di sale
- 4 salamelle di maiale, fresche doppie (600 g circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2385 kJ / 570 kcal
- Białko
- 26.3 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 48.8 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Costine di maiale alle verze
1h 20 min
Fegato alla veneziana
35 min
Salsiccia in umido con lenticchie
55 min
Contorno di verza
35 min
Coppa di maiale in umido
1h 30min
Salsiccia di maiale con piselli e funghi
35 min
Broccoli e salsiccia
30 min
Filetto di maiale con crauti e purè di patate
1h 10 min
Cotechino in crosta di purè
1h 30min
Crauti e würstel
35 min
Costine in umido
1h 20 min
Cassoeula
1h 25 min