Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 2 limoni, il succo spremuto fresco e filtrato
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate
- 5 foglie di salvia fresca, lavate
- 1 cucchiaino raso di sale + q.b.
- 400 g di petto di pollo a listarelle
- 4 carciofi, puliti e in quarti
- 200 g di agretti, puliti
- 10 pomodorini ciliegia a metà
- olio extravergine di oliva, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 962 kJ / 230 kcal
- Białko
- 27.2 g
- Węglowodany
- 5.1 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Błonnik
- 7.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Verdure al vapore con salsa al curry
1u. 10min
Pollo al limone con asparagi verdi
35 Min
Contorno di verdure di stagione al Varoma
35 Min
Merluzzo al vapore con cavolo cappuccio viola, nespole e datteri (di Mirko Ronzoni)
1h
Insalata di fagiolini, pomodorini e patate arrosto
1h
Merluzzo al vapore con riso e spinaci
30 Min
Pollo con cavolfiori tricolore con olio aromatizzato ai pepi
4h
Spezzatino di vitello e carciofi (per 2 persone)
50 min.
Pollo speziato al limone
40 Min
Insalata con pollo al vapore, kiwi, Feta e cavolo riccio
35 Min
Spiedini di pesce con verdure al vapore e salsa ai cetrioli
50 min.
Tiella di verdure a vapore
1 Std. 20 Min