Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 capperi sotto sale, sciacquati
- 6 foglie di basilico fresche, lavate
- 10 olive verdi denocciolate
- 200 g di pomodori a pezzi
- 1 pizzico di sale
- olio extravergine di oliva, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1027.2 kJ / 245.5 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 815.5 mg
Alternatywne przepisy
Contorno di finocchi con panure al timo
35min
Melanzane grigliate con emulsione e salsa allo yougurt
35min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1 Std. 25 Min
Conchiglie con pomodorini e stracciatella
40min
Insalata di fave e pecorino
25min
Pasta caprese
20min
Pasta fredda alla caprese
40min
Pasta fredda alla norma
30min
Bruschette con pomodorini
3 Std.
Pizzette di melanzane
40min
Crostini di pane con tapenade
25min
Melanzane alla pizzaiola
1 Std. 10 Min