Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo

Totani con cipolla di Tropea, sommacco e timo

4.7 43 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di cipolla rossa di Tropea a fettine sottili
  • 40 g olio extravergine di oliva
  • 800 g di totani piccoli, puliti
    800 g di calamari freschi, puliti, a pezzi
  • 30 g di vino bianco
  • 400 g di passata di pomodoro
  • 1 cucchiaino di sommacco in polvere
  • 80 g di olive nere denocciolate
  • 5 g di sale
  • 2 rametti di timo fresco le foglioline lavate
  • crostini di pane a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 28.4 g
Kalorie 1272 kJ / 304 kcal
Tłuszcz 18.9 g
Węglowodany 5.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...