Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cozze al vapore
- 1000 g di cozze fresche pulite
- 1 spicchio di aglio
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
Crema di zucchine
- 1 scalogno
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 480 g di zucchine a pezzi
- ½ cucchiaino di sale
- 200 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 548 kJ / 131 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 4.8 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di zucca al profumo di cannella
40min
Vellutata di zucca e scampi
2u.
Vellutata di zucca, arancia e mandorle
40min
Vellutata di zucca allo yogurt greco
50min
Vellutata di zucchine e zenzero
50min
Vellutata di piselli con polpettine di ricotta
55min
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50min
Vellutata di porcini
50min
Vellutata di fave verdi e piselli novelli
40min
Patè di platessa con sabbiolina di pistacchi
30min
Vellutata di fagioli e cozze
1 Std. 5 Min
Crema di cavolfiori colorati e mandorle
45 min