Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di asparagi verdi a rondelle (1 cm)
- 100 g di gamberetti freschi sgusciati
- 3 pizzichi di sale
- 3 uova
- 4 - 6 fette di pane di Altamura (tipo pugliese) tostate
- 4 - 6 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2217 kJ / 530 kcal
- Białko
- 27.31 g
- Węglowodany
- 50.08 g
- Tłuszcz
- 24.53 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 0 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fettine di pollo con crema di broccoli
45 Min
Uova all'occhio di bue cotte a vapore
15 Min
Frittata solo albumi
35 Min
Trancio di tonno con cremosa di cipolle
40 Min
Uova alla piemontese
45 Min
Uova in cocotte con spinaci e bacon
30 min
Petto di pollo con funghi e verdure
1h
Tranci di tonno in crema alla cipolla
40 Min
Uova strapazzate con cipolle e olive
40 Min
Frittata di asparagi e frutta secca
1h
Petto di pollo e zucchine
50 min
Uova strapazzate con asparagi e bacon
30 min