Urządzenia i Akcesoria
Layered Salmon and Avocado Terrine
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 35 min
8 portions
Składniki
-
smoked salmon sliced400 g
-
boiling water120 g
-
gelatine powder (1 x 12 g sachet)2 ½ tsp
-
cream cheese500 g
-
lemons finely grated zest of ½, 10 g juice and 2 cut in wedges, for serving2 ½
-
fresh chives finely chopped2 Tbsp
-
fine sea salt plus ¼ tsp3 pinches
-
ground black pepper5 pinches
-
ripe avocados cut in pieces (approx. 240 g)2
-
garlic powder1 pinch
-
hot smoked salmon flaked100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
937 mg
Białko
20 g
Kalorie
1409 kJ /
340 kcal
Tłuszcz
27 g
Tłuszcz nasycony
13 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35 min
Fragrant Coconut Fish Soup with Sweet Potato
35 min
Chocolate Hazelnut Torte with Fresh Berries
45 min
Seafood Stew with Rice
30 min
Crab, Saffron and Parmesan Tartlets
1 godz. 20 min
Stilton and Walnut Pâté
5 min
Smoked Mackerel Watercress Dip
5 min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55 min
Cod Soup with Crispy Bacon and Leeks
45 min
Prawn Saganaki
35 min
Smoked Salmon and Leek Quiche
1 godz. 20 min
Chicken Liver Parfait
2 godz. 40 min