Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g smoked salmon, sliced
- 120 g boiling water
- 2 ½ tsp gelatine powder (1 x 12 g sachet)
- 500 g cream cheese
- 2 ½ lemons, finely grated zest of ½, 10 g juice and 2 cut in wedges, for serving
- 2 Tbsp fresh chives, finely chopped
- 3 pinches fine sea salt, plus ¼ tsp
- 5 pinches ground black pepper
- 2 ripe avocados, cut in pieces (approx. 240 g)
- 1 pinch garlic powder
- 100 g hot smoked salmon, flaked
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1409 kJ / 340 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 937 mg
Alternatywne przepisy
Orzo with Salmon and Spinach
40 min
Salmon en Croute with Lemon Risotto
45 min
Almond Crusted Salmon with Asparagus Tagliatelle
35 min
Torta Caprese
55 min
Smoked Salmon and Leek Quiche
1h 20 min
Greek Appetiser Tart
1h 30min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Savoury Stilton Cheesecake
11 Std. 40 Min
Smoked Haddock and Spinach Tart
2h 30 min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2 Std. 10 Min
Pastéis de Nata (Custard Pastries)
55 min
Smoked Haddock and Cauliflower Bake
55 min