Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g smoked salmon, sliced
- 120 g boiling water
- 2 ½ tsp gelatine powder (1 x 12 g sachet)
- 500 g cream cheese
- 2 ½ lemons, finely grated zest of ½, 10 g juice and 2 cut in wedges, for serving
- 2 Tbsp fresh chives, finely chopped
- 3 pinches fine sea salt, plus ¼ tsp
- 5 pinches ground black pepper
- 2 ripe avocados, cut in pieces (approx. 240 g)
- 1 pinch garlic powder
- 100 g hot smoked salmon, flaked
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1409 kJ / 340 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Sód
- 937 mg
Alternatywne przepisy
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 Min
Smoked Salmon, Avocado and King Prawn Salad
20 Min
Salmon Terrine with Peppered Crème Fraîche
1 Std. 20 Min
Salmon with Mango Sauce, Flat Green Beans and Carrots
1 Std.
Janssons Frestelse (Jansson’s Temptation)
1h 40 min
Twice-Baked Watercress, Goat's Cheese and Hazelnut Soufflé
1h 10min
Beetroot Carpaccio with Goat's Cheese and Rocket
20 Min
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1h 10min
Prawn Saganaki
35 Min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2 Std. 10 Min
Chicken Liver Parfait
2h 40min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40 Min