Wersje kompatybilne
Chicken Polpettini with Steamed Rice and Green Beans
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g long grain rice
- 70 g sun-dried tomatoes in oil, drained
- 300 g chicken breasts, cut in pieces (4 cm) then frozen for 30 minutes
- 100 g red peppers (approx. 1 small), cut in pieces
- 30 g red onion, quartered
- 20 g bread, torn in pieces
- 10 g fresh parsley leaves
- ½ tsp ground cayenne pepper
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- ⅛ tsp ground black pepper, or to taste
- 1 medium egg
- ½ tsp oil, for greasing
- 1200 g water
-
1
heaped tsp chicken stock paste, homemade
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled - 200 g fine green beans (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1182.6 kJ / 282.7 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 38.9 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 304.1 mg
Alternatywne przepisy
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35min
Broccoli and Apple Salad
5min
Sticky Sesame Chicken
40 min
Lemon Garlic Salmon
2h 20min
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55min
Lasagne-style Courgette Bake (TM6)
2j 15 menit
Lamb Meatballs
45min
Guinness® Bread
1h 45min
Sausage and Fennel Orzotto
50min
Philadelphia, Chorizo and Chive Gnocchi
35min
Calzone Napoletano
1u. 40min
Bacon and Cabbage Risotto
1h